Är du vår nya förskollärare?

Har du intresse för friluftsliv och trivs ute i naturen? Brinner du för barnens utveckling? Vi söker dig som, tillsammans med framåtdrivande och positiva kollegor, vill vara med och fortsätta utveckla Fjällbjörken till en enastående förskola.

Förskolan Fjällbjörken är ett föräldrakooperativ med ett pedagogiskt arbetssätt som är inriktat mot utepedagogik och skapande, där vi vill uppmuntra barn till eget utforskande. Lokalerna är iordningställda för verksamhetens krav och inspirerade av Reggio Emilia.

Vi har plats för 20 barn mellan 1-5 år. Vår gård består av en härlig fjällbjörkskog där vi helst tillbringar dagarna. Vi jobbar för en hållbar utveckling och vill att barnen ska få en känsla för naturen och dess kretslopp. Den grundläggande utgångspunkten är respekten för barns tankar, känslor, behov och intressen.

Vårt miljötänkande genomsyrar hela den pedagogiska verksamheten. Att servera barnen god ekologisk mat som lagas i förskolans egna kök av kunnig och engagerad personal är viktigt för oss.

Vi söker dig som:

Är förskollärare med förskollärarutbildning. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för friluftsliv och trivs ute i naturen. Vår verksamhet arbetar för att varje anställd kontinuerligt utvecklas som pedagog tillsammans med sina kollegor.

Meriterande är:

  • Reggio Emilia-utbildning
  • I Ur och Skur-utbildning
  • TAKK

Vi erbjuder dig:

  • En liten, stabil barngrupp
  • Närhet till beslut och stor möjlighet att påverka ditt arbete
  • Närhet till engagerade föräldrar
  • Mycket utevistelse i en stimulerande miljö

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % (6 mån provanställning). Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vill spegla samhällets alla nationaliteter.

Sista ansökningsdag: 31 maj. Ansök snarast, intervjuer sker löpande. Tillträde 1 augusti 2020.

Enligt lagen om registerkontroll (2000:873) ska du vara beredd att lämna ett registerutdrag ur polisens belastningsregister vid en eventuell anställning. Utdraget beställs av den arbetssökande själv från Rikspolisstyrelsen. Blankett kan hämtas på www.polisen.se eller på närmaste polisstation. Bifoga gärna utdraget med din ansökan för snabbare hantering.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och referenser till rektor@fjallbjorken.se. Märk ansökan med ”Förskollärartjänsten” som rubrik på e-post.

För mer information om tjänsten kontakta Hans Turtola på 072-521 68 55 eller rektor@fjallbjorken.se.